Bietensalade
Informatie
Hoofdingrediënt:
Rode biet-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Salades
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Ja
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Kook de bieten in circa 30 tot 40 minuten gaar (grillen in de oven kan ook). Prik met een schilmesje in de bieten om te controleren of ze van binnen zacht zijn. Schil de gekookte bieten en snijd deze in plakken. Schil ook de gekookte eieren en snijd deze in plakken. Leg de bieten en de eieren om en om op een schaal. Maak de knoflook, walnoten, citroensap, olie, honing, zout en peper met een staafmixer of vijzel fijn en schenk deze als dressing over de bieten en eieren. Strooi als laatste de dille erover.Ingrediënten voor 4 pers:
500 g bieten
2 gekookte eieren
1 tn knoflook
30 g walnoten
3 el citroensap
3 el olijfolie
1 tl honing
1 el gehakte dille
zout / peper
Tip:
Lekker met lamsvlees en rozemarijn aardappeltjes
Ook lekker met Feta
« Terug naar: Recepten