Bloemkoolsalade (maaltijdsalade)
Bloemkoolsalade (maaltijdsalade)

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bloemkool
Seizoen:
Zomer, Herfst

Ingrediënten:
400 g bloemkool
2 friszure appels
200 g jonge belegen kaas
4 augurken
4 plakjes achterham
2 tomaten
1 uitje
Kerriepoeder
2 el mayonaise
2 el yoghurt
1 el room
zout / peper

Bereidingswijze:
Snijd de bloemkool in kleine roosjes en blancheer deze 5 minuten in kokend water. Laat de geblancheerde bloemkoolroosjes afkoelen. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes. Snijd de augurk in blokjes en vermeng deze met de appelblokjes. Snijd de kaas en de ham in blokjes. Ontvel de tomaten en snijd deze in plakjes. Hak de ui in zeer fijne blokjes. Maak een dressing van 2 el mayonaise, 2 el yoghurt en 1 el room. Doe hierdoor de fijngehakte ui, zout en kerriepoeder. Vermeng de dressing met de appel, augurk, kaas en ham door de bloemkoolroosjes. Garneer het geheel af met de plakjes tomaat. 

Tips:
- Heerlijk als complete maaltijdsalade op een mooie zomerdag
- Prima gerecht bij een barbecue

Bron: www.kokenmetkoos.nl 

 

« Terug naar: Recepten