Informatie
Hoofdingrediënt:
Pompoen -BIO
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Pompoen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst
1 (flespompoen)
1 tl bruine bastardsuiker
1 tl zout
80 ml olijfolie en 1 tl extra
100 gram macadamianoten (hazelnoten of amandelen kan ook!)
80 gr boter
50 gr kalamati olijven zonder pit
1 handjevol verse salieblaadjes en extra ter garnering
Oven voorverwarmen op 180 graden (ook de bakplaat)
Meng de olijfolie met de bastardsuiker en het zout
snij de pompoen met schil in stukken en wrijf de stukken in met het olijfolie/zout/bastardsuiker mengsel. Pak de hete bakplaat en smeer deze in met de tl extra olijfolie en leg de pompoenstukken hierop en rooster de pompoen in ca 30 min (afhankelijk van de grootte van de stukken) gaar.
Voor de "beurre noisette"
Plet de noten voorzichtig met een deegroller of platte kant van een groot mes. Rooster de noten in een koekenpan voeg de boter, de kalamati olijven en de salieblaadjes toe en laat alles zon 2 minuutjes zachtjes sudderen.
Als de pompoen gaar is schep je het noten mengsel over de stukken en garneer je met de overgebleven salieblaadjes en breng evt nog op smaak met een draai zout en peper.
(De olijven noten en saliemix zijn ook een lekker aperatief)
« Terug naar: Recepten