Aanmelden Verskratje

Recepten

People’s Farm zorgt iedere week voor verrassende recepten, afgestemd op het seizoen en natuurlijk met de producten uit ’t Verskratje. Beleef uw groenten iedere week weer lekker anders, zonder dat u uren in de keuken hoeft te staan. Eet smakelijk! 

Uitgebreid zoeken

Koolraap Creme brulee

1 kilo koolraap1/2 liter melk1/2 liter slagroom300 gram eidooier (10-12 dooiers)Peper en zoutrode of groene basilicum50 gram rietsuikerSchil de koolraap(en) en snijd ze in stukjes.Kook de koolraap in de melk en de room gaar. Pureer alles in een blender. Klop de eidooiers los in een kom. Verwarm de koolraapcreme en giet hem al roerend bij de eidooiers. Giet d...

Koolraap Creme brulee

Aardpeerzuurkool rostie

Aardpeerzuurkoolrostie  ( lekker bij wild )   400 gr, aardperen 250 gr, zuurkool 2 appels 2 eieren peper en zout    Schil en rasp de aardperen  ( grof en fijn raspen ziet mooi uit , structuur ) spoel zuurkool af Rasp de appel Dit samen in een theedoek doen, aandraaien en het vocht eruit knijpen....

Aardpeerzuurkool rostie

Pompoen Cheesecake

pompoen (ca. 600 gram)600 gram roomkaas200 gram Bastogne koek/wij gebruiken ook de speculaas koekjes van Billy's Farm verkrijgbaar bij jouw natuurvoedingswinkel in de buurt150 gram suiker75 gram roomboter (ongezouten)2 eieren (middel)1 eidooier1 eetlepel maizena3 theelepels ...

Pompoen Cheesecake

Smashed potatoes

Krokant gebakken aardappeltjes uit de oven met lekker veel kruiden.1 kg aardappels6 el olijfolie2 tl paprikapoeder3-4 takjes tijm3-4 knoflookteentjes knoflookpoeder2 takjes rozemarijn0,25 tl chilipoedersnuf zout en peperWas de aardappeltjes en kook ze daarna voor totdat ze zacht zijn in 10-15 minuten.Verwarm de oven voor op...

Smashed potatoes

Raapstelenpesto

knoflook 2 teentjespijnboompitten 6 elgeraspte parmezaan 6 elolijfolieraapstelen 160 goptioneel peper en keltisch zeezoutRooster de pijnboompitten in een koekepan goudbruin en laat ze afkoelen.Neem een staafmixer en mix de afgekoelde pijnboompitten samen met de knoflookteentjes de geraspte kaas de gewassen en in stukjes gesneden raap...

Raapstelenpesto

Carpaccio van geroosterde rode biet met mierikswortelcrème

4 grote bieten bieten 1 bakje roomkaas 1a2 eetlepels geraspte verse mierikswortel (proef tussendoor voor de scherpte Peper en Keltisch zeezout naar smaak Optioneel citroensap van 1/2 citroen klein handje walnoten/pecanoten in stukjes Honing   Was het zand van de bieten en rooster ze gaar in de oven op 180 graden totdat...

Carpaccio van geroosterde rode biet met mierikswortelcrème

Prei-omelet

2 x prei5 eieren1 teentje knoflookScheutje melkPeper en zoutVerse kruiden naar wensolijfolieSnij de prei in dunne ringen en bak de prei gaar samen met de geperste knoflook in de olijfolieKlop ondertussen de eieren los en voeg het scheutje melk toe en de peper en het zoutGiet dit mengsel over de prei en laat de omelet garen (eventueel met een deksel op d...

Prei-omelet

Gekarameliseerde rode uien

 4 rode uien (gepeld) 4 eetlepels olijfolie 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels honing 1 eetlepel verse tijm (fijngehakt) of 1 theelepel gedroogde tijmVerwarm de oven voor op 180°C. Snijd de uien horizontaal door. Zet de uien naast elkaar i...

Gekarameliseerde rode uien