Informatie
Hoofdingrediënt:
Aardappelen
Zoete aardappel - BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Voor 4 personen
- 600 g kruimige aardappels/zoete aardappels of combinatie
- 1 kropsla
- 3 tomaten of een handjevol cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- handjevol platte peterselie
- klont(je) roomboter
- flinke scheut volle melk, liefst warm
- evt. 3 el crème fraîche
- zout en peper naar smaak
ZO GA JE TE WERK:
- Schil de aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in ruim water gaar.
- Maak ondertussen de groentes schoon. Haal de blaadjes van de kropsla los, was en droog ze goed en snijd de blaadjes in grove reepjes.
- Was de tomaten, komkommer en peterselie. Snijd de tomaten en komkommer in blokjes. De peterselie mag fijngesneden worden.
- Giet de aardappels af wanneer ze gaar zijn. Laat ze even uitdampen en maak er dan puree van met een pureestamper.
- Voeg een klontje roomboter, een flinke scheut melk en eventueel drie eetlepels crème fraîche toe en roer dit door de aardappelpuree.
- Voeg de groentes toe, roer goed en warm ze even mee (net zoals je zou doen met andijviestamppot).
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
« Terug naar: Recepten