Bloemkool nasi met kip
Informatie
Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bloemkool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer
Ingrediënten
- 400 gr bloemkoolrijst
- 450 gr nasi / bami groente
- 400 gr kipfiletblokjes
- 2 el olijfolie of wokolie
- 50 gr boemboe nasi goreng (conimex)
- 2 stengels bosui
- optioneel: gebakken omelet
- Bereidingswijze:
- Verwarm in een grote koekenpan de olijfolie. Voeg de kipfiletblokjes toe aan de pan en bak deze binnen 5-6 minuten gaar. Snijd vervolgens de chilipeper in kleine stukjes en voeg deze samen met de rest van de groente toe aan de pan. Bak de groente ca. 2-3 minuten mee.
- Voeg dan de boemboe nasi goreng toe aan de pan en roer dit goed door de kip en groente. Bak ondertussen in een andere koekenpan de bloemkoolrijst binnen 2-3 minuten gaar. Voeg dan ook de bloemkoolrijst toe aan de pan en bak dit kort mee.
- Bak eventueel in een andere koekenpan een omelet. Verdeel de bloemkoolnasi in 4 porties en serveer met gesneden stukjes lente-ui. Eet smakelijk!
« Terug naar: Recepten