Boerenkoolschotel met hüttenkäse
Informatie
Hoofdingrediënt:
Boerenkool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Boerenkool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Winter
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C.
- Schil de zoete aardappelen en snijd ze in schijfjes van 3 mm. Kook de boerenkool 10 min. en de aardappelschijfjes 6 min. in 2 aparte pannen. Giet beide apart af.
- Snipper intussen de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en komijn 2 min. Voeg de boerenkool toe en roerbak 3 min. op hoog vuur. Meng er de tomaat en 1 el hu?ttenkäse door.
- Schep het boerenkoolmengsel in de ovenschaal en leg er de aardappelschijfjes dakpansgewijs op. Verdeel er de rest van de hu?ttenkäse over en bestrooi met de geraspte kaas. Bak 10 min. in de oven.
400 huttenkäse 500 g zoete aardappelen 600 g gesneden boerenkool 1 ui 2 tenen knoflook 2 tomaten 2 el olijfolie 2 tl gemalen komijnzaad 25 g geraspte belegen kaas 1 ovenschaal (20 x 30 cm)
« Terug naar: Recepten