Informatie
Hoofdingrediënt:
Tuinbonen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
60+ minuten
Groenten:
Tuinbonen
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer
- verwarm de oven voor op 220°C. Leg de tomatenhelften, met de snijkant naar boven, op een ingevette bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met oregano en zeezout. Zet de tomaatjes ca. 15 minuten in de oven en verlaag dan de temperatuur naar ca. 90℃.
- Plaats een houten lepel tussen de ovendeur zodat ie op een kleine kier staat en droog de tomaatjes zo nog ca. 2 uur. Gebruik ongeveer de helft van de tomaatjes in de salade en bewaar de rest overgoten met olijfolie.
- Klop een dressing van olijfolie, citroensap en mosterd.
- Blancheer de tuinboontjes 1-2 minuten in kokend water (of eet ze rauw). Spoel koud af.
- Verdeel de sla, tuinboontjes, feta en olijven over 4 borden. Leg de tomaatjes erop en sprenkel de dressing eroverheen. Bestrooi met amandelschaafsel en serveer met geroosterd brood.
Ingrediënten
- Voor de tomaatjes:
- Ca. 20 rijpe cherrytomaten, gehalveerd
- Ca. 3 eetl olijfolie
- 1 eetl oregano
- 1-2 theel zeezout
- Voor de salade:
- 2 eetl olijfolie
- 1 theel citroensap
- Ca. 1 theel mosterd
- 1 krop eikenbladsla, gewassen en gedroogd
- Ca. 1 kg verse tuinbonen, dubbelgedopt
- 1 pakje feta (150 g), in kleine blokjes
- Zwarte olijven
- 1 eetl amandelschaafsel, geroosterd
« Terug naar: Recepten