Informatie

Hoofdingrediënt:
Lollo Rosso -GB
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

  • Ingrediënten:

  • +/- 500 g lollo rosso
  • handvol pitloze witte druiven (gehalveerd)
  • een bosje peterselie (fijngehakt)
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 2 el witte wijnazijn
  • een flinke scheut extra vierge olijfolie
  • 2 el volle yoghurt
  • handvol geroosterde walnoten
  • 1 rode appel (in dunne schijfjes)
  • 50 gram blauwe kaas (in blokjes) 
Bereidingswijze:
  1. Meng de sla in een grote schaal.
  2. Hussel daar een handvol pitloze witte druiven (gehalveerd) en fijngehakte peterselie door.
  3. Klop een dressing van 1 theelepel dijonmosterd, 2 eetlepels witte wijnazijn, een flinke scheut extra viërge olijfolie, 2 eetlepels volle yoghurt en peper vers uit de molen.
  4. Maak hier de sla licht mee aan en strooi er verder nog een handvol geroosterde walnoten, een rode appel in dunne schijfjes en wat blauwe kaas in blokjes over.


« Terug naar: Recepten