Informatie

Hoofdingrediënt:
koolraap-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Winter

  • 1 kilo aardappelen (bloemig kokend)
  • 1 grote koolraap
  • 1 winterwortel
  • 2 uien
  • 100 g plakjes rookspek
  • 75 g jonge Goudse boerenkaas, geraspt
  • 75 g boerengeitenkaas in stukjes
  • 100 g roomkwark
  • boter
  • peterselie
  • peper en zout
  • nootmuskaat
bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar en knijp ze met de knijper of druk ze met de stamper tot puree. Gebruik daar nooit een keukenmachine voor, want dan komen de gluten vrij en wordt de puree gummiachtig. Schil intussen de koolraap, en de winterwortelen en snijd deze in reepjes van 1 cm dikte. Snijd de uien in ringen.
Kook de koolraap en de wortelen met iets zout, peper en nootmuskaat in 20 minuten gaar. Giet de groenten af. Bak de uienringen en de plakjes rookspek 10 minuten in wat boter op een mild vuur lichtbruin. Vet een ovenschaal licht in. Eerst komt een laag aardappelpuree, dan de wortelen, de uien met spek en ten slotte de koolraap. Meng de geraspte jonge Goudse en de stukjes geitenkaas met de kwark. Verdeel dit mengsel over de schotel. Zet 10 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 200°C, daarna nog 5 minuten op de hoogste stand zodat het gerecht een bruin korstje krijgt.

« Terug naar: Recepten