Koolrabi kaassaus
Koolrabi kaassaus

Informatie

Hoofdingrediënt:
Koolrabi-BIO
Personen:
4 personen
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Koolrabi
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Ingrediënten:

4 koolrabi

30 gr  boter

30 gr  meel

125 gr room

175 gr geraspte kaas

Bereidingswijze:

Schil de koolrabi en snij er plakken van . Kook deze beetgaar. Na het   afgieten een gedeelte van het kookvocht bewaren. De boter laten smelten en vervolgens het meel toevoegen en roeren totdat er een balletje ontstaat. Deze ca 3 minuten laten garen in de room en ongeveer 375 ml kookvocht toevoegen .Roer het geheel tot een  gladde saus en voeg de kaas toe. Schenk dit over de koolrabi plakken.

Serveren met braadworst en gekookte aardappelen.



« Terug naar: Recepten