Koolrabi kaassaus
Informatie
Hoofdingrediënt:
Koolrabi-BIO
Personen:
4 personen
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Koolrabi
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst
Ingrediënten:
4 koolrabi
30 gr boter
30 gr meel
125 gr room
175 gr geraspte kaas
Bereidingswijze:
Schil de koolrabi en snij er plakken van . Kook deze beetgaar. Na het afgieten een gedeelte van het kookvocht bewaren. De boter laten smelten en vervolgens het meel toevoegen en roeren totdat er een balletje ontstaat. Deze ca 3 minuten laten garen in de room en ongeveer 375 ml kookvocht toevoegen .Roer het geheel tot een gladde saus en voeg de kaas toe. Schenk dit over de koolrabi plakken.
Serveren met braadworst en gekookte aardappelen.
« Terug naar: Recepten