Lauwwarme salade met kippendij, ontbijtspek en walnoten
Informatie
Hoofdingrediënt:
Kropsla-GB
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Kropsla
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer
Koude ingrediënten:
- 50 g walnoten en/of pijnboompitten
- 2 of 3 soorten sla (bijv. kropsla,
- ijsberg-/veld-/rucolasla)
- 1-2 stengels bosui
- 1/4 – 1/2 komkommer
Dressing 1 (zuivelvrij):
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 tl mosterd
- 1-2 teentje knoflook, geperst
- peper en zout
Dressing 2 (niet zuivelvrij):
- 5 el yoghurt
- 1 el mayonaise
- citroensap, naar smaak
- gerookte paprika, kerrie, Italiaanse kruiden
- verse peper en Himalayazout
Warme ingrediënten:
- 150 g ontbijtspek
- ±400 g kippendijfilet
- kipkruiden, Italiaanse kruiden, gerookte paprika
- peper en Himalayazout
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 bakje kastanjechampignons
- 1-2 tenen knoflook
« Terug naar: Recepten