Informatie
Ingrediënten
- 1 witte kool (ca. 600 gr)
- 500 gr mager rundergehakt
- 2 el olijfolie
- 1 ui, fijngesneden
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 tl paprika
- 1/2 tl zwarte peper
- 1–2 tl Italiaanse kruiden
- 1 tl cayennepeper
- zout naar smaak
- 1 blikje tomatenblokjes (400 gr)
- 100 gr geraspte mozzarella
- optioneel: 1-2 stengels salade ui
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor
op 180 graden. Pak de witte kool en verwijder de buitenste bladen. Snijd de
kool doormidden en verwijder de kern. Snijd de kool vervolgens in kleine
stukjes en doe de stukjes in een vergiet. Plaats het vergiet met de witte kool
in de gootsteen en was de witte kool met koud water.Pak dan een pan en vul deze
met een beetje water. Voeg de witte kool toe en breng aan de kook. Kook de
witte kool 6-8 minuten beetgaar. Proef na het koken even of de witte kool zacht
genoeg is. Giet de inhoud van de pan na het koken in het vergiet en laat goed
uitlekken.Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie. Voeg de gesneden ui
en geperste knoflook toe en fruit dit ca. 3 minuten boven een middelhoog vuur.
Voeg dan het gehakt en bak dit al roerend gaar. Voeg dan de tomatenblokje en
kruiden toe en laat dit boven een laag vuur ongeveer 10-15 minuten sudderen,
totdat het meeste vocht is verdampt.Voeg dan de gekookte witte kool toe aan de
pan en zet het vuur uit. Roer de witte kool m.b.v. een spatel door het gehakt.
Proef even en voeg indien nodig meer zout en peper toe. Schep de inhoud van de
pan dan in een ingevette ovenschotel en druk het goed aan. Bestrooi ten slotte
met de geraspte mozzarella.Bak de ovenschotel met witte kool en gehakt 25-30
minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken indien nodig het
overtollige vocht uit de schotel voorzichtig uitlekken. Verdeel de schotel over
vier borden en genieten maar!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak de witte kool en verwijder de buitenste bladen. Snijd de kool doormidden en verwijder de kern. Snijd de kool vervolgens in kleine stukjes en doe de stukjes in een vergiet. Plaats het vergiet met de witte kool in de gootsteen en was de witte kool met koud water.Pak dan een pan en vul deze met een beetje water. Voeg de witte kool toe en breng aan de kook. Kook de witte kool 6-8 minuten beetgaar. Proef na het koken even of de witte kool zacht genoeg is. Giet de inhoud van de pan na het koken in het vergiet en laat goed uitlekken.Verwarm in een grote koekenpan een el olijfolie. Voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe en fruit dit ca. 3 minuten boven een middelhoog vuur. Voeg dan het gehakt en bak dit al roerend gaar. Voeg dan de tomatenblokje en kruiden toe en laat dit boven een laag vuur ongeveer 10-15 minuten sudderen, totdat het meeste vocht is verdampt.Voeg dan de gekookte witte kool toe aan de pan en zet het vuur uit. Roer de witte kool m.b.v. een spatel door het gehakt. Proef even en voeg indien nodig meer zout en peper toe. Schep de inhoud van de pan dan in een ingevette ovenschotel en druk het goed aan. Bestrooi ten slotte met de geraspte mozzarella.Bak de ovenschotel met witte kool en gehakt 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat na het bakken indien nodig het overtollige vocht uit de schotel voorzichtig uitlekken. Verdeel de schotel over vier borden en genieten maar!
« Terug naar: Recepten