Informatie
Hoofdingrediënt:
Palmkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Ingrediënten:
200 gr palmkool
2 tl tijm
250 gr ricotta
2 eieren
2 el Parmezaanse kaas
2 el room
Peper/zout
+ 6 pl bladerdeeg
Bereidingswijze:
Snij de nerf uit de palmkool en snij er hierna dunne repen van. Blancheer de palmkool en laat deze goed uitlekken. Klop 1 ei los met de ricotta en kaas breng het op smaak met peper, zout en tijm. Roer de palmkool door het mengsel . Je kunt de bladerdeeg in een vormpje doen of je kunt er pakketjes van maken met de palmkool vulling. Bovenste laag bladerdeeg insmeren met los geklopt ei. Zet het voor ca 20 minuten in een voor verwarmde oven op 200 graden
Bereidingstijd ca 40 minuten
« Terug naar: Recepten