Informatie

Hoofdingrediënt:
patisson-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Ingredienten:

Bereidingswijze:
  1. Schil de patisson, verwijder de pitjes en snijd de patisson in blokjes. Was de prei en snijd deze in (halve) ringen. Hak de knoflook fijn en snipper de witte uien.
  2. Verhit een scheut olijfolie op middelmatig vuur in een hoge soeppan. Fruit de gesnipperde uien gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit deze 3 minuten mee. Doe vervolgens de prei erbij en bak deze een minuut of 6 terwijl je de groenten regelmatig omschept.
  3. Voeg de wijn toe en laat deze 2 minuutjes zachtjes koken. Doe dan de patisson, de groentebouillon en het laurierblaadje erbij. Breng de soep aan de kook en kook de soep op laag vuur gedurende 15 a 20 minuten (totdat de patisson zacht is; dat ligt aan de grootte van de blokjes waarin je 'm hebt gesneden).
  4. Haal het laurierblaadje eruit, schep de gekookte groenten in een blender of keukenmachine en pureer de groente. Afhankelijk van de grootte van je keukenmachine of blender zul je dit misschien in 2 porties moeten doen. Eventueel zou je ook een staafmixer kunnen gebruiken.
  5. Voeg vervolgens de bouillon waarin de groenten gekookt hebben toe totdat de gewenste dikte van de soep is bereikt. Indien er te veel bouillon verdampt is waardoor de soep nog erg dik is, dan kun je er nog wat water aan toevoegen om de soep te verdunnen.
  6. Schenk de soep terug in de pan en zet 'm weer op een laag vuurtje. Hak de bieslook fijn, voeg deze toe aan de soep en meng alles goed door elkaar. Doe dit eventueel beetje bij beetje totdat de soep naar jouw mening genoeg naar bieslook smaakt.
  7. Breng de soep tot slot op smaak met (een flinke hoeveelheid) zwarte peper en wellicht een beetje zout. Indien je van pittig houdt, dan zou je er ook nog wat rode pepervlokken doorheen kunnen strooien. Schenk de soep in het benodigde aantal kommetjes en garneer met wat extra bieslook, zwarte peper en eventueel een plakje stokbrood gegratineerd met kaas.


« Terug naar: Recepten