Quiche met biet en geitenkaas
Informatie
Hoofdingrediënt:
Bietenmix-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Ingrediënten:
5 plakjes hartig taartdeeg (diepvries), of een rol hartig taartdeeg
1 ui
2 takjes tijm
150 g verse geitenkaas
5 middelgrote gekookte bietjes
2 el olijfolie
3 eieren
125 g crème fraîche
40 g walnoten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op een snijplank met het plastic folietje naar beneden en laat rustig ontdooien.Snipper de ui, ris de blaadjes tijm van de takjes en verbrokkel de geitenkaas in grove stukken. Snijd de bieten in grove stukken of druk met een schoteltje erop kapot waardoor je mooie ongelijkmatige stukken krijgt.Verhit in een koekenpan de olie en fruit de ui.Mix de eieren met de crème fraîche tot een smeuïg geheel. Dit doe ik vaak snel even in een mengbeker met de staafmixer. Breng flink op smaak met zout en peper en voeg de tijm toe.Vet de vorm licht in en bekleed deze met de plakjes deeg. Let erop dat de randjes iets overlappen en goed aangedrukt zijn zodat het deeg goed dicht is.Verdeel de gebakken ui, biet en geitenkaas over de bodem. Giet het eimengsel gelijkmatig tussen de vulling.Plaats de quiche op een rooster in het midden van de oven en bak in ca. 35-40 minuten gaar. Verdeel de laatste 5 minuten de walnoten over de quiche en bak nog even mee.
« Terug naar: Recepten