Informatie
Hoofdingrediënt:
Savooie kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Savooie kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter
Ingrediënten:
750 gr savooiekool
100 gr pindakaas
2 el ketjap manis
2 tn knoflook
1 el citroensap
2 el olie
200 ml kookvocht
Peper/zout evt sambal
Bereidingswijze:
Maak de savooiekool schoon en snij deze fijn.Bancheer de kool beetgaar. Fruit de fijngehakte knoflook aan in de olie. Voeg vervolgens het citroensap en pindakaas toe. Schenk het kookvocht erbij zodat er een mooie gladde saus ontstaat. Op smaak brengen met peper, zout en evt sambal. Roer er de uitgelekte savooiekool doorheen.
Lekker als groente garnituur bij bami of nasi
Bereidingstijd ca 25 minuten
« Terug naar: Recepten