Informatie

Hoofdingrediënt:
spaghettipompoen-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
60+ minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

Ingredienten:

2 spaghetti pompoenen

1 teentje knoflook
1 tl oregano
Peper en zout
4 el olijfolie

Bolognesesaus:
300 gr rundergehakt
2 bollen mozzarella
1 ui
1 teentje knoflook
1 wortel
1 stengel bleekselderij
500 ml gezeefde tomatensaus
1 tl tijm
1 tl oregano
1 tl rozemarijn
Peper en zout
Olijfolie

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak een kruidenolie van de olijfolie, een gehakt teentje knoflook, de oregano en wat peper en zout. Halveer de spaghetti pompoen en verwijder de zaadlijsten. Bestrijk ze royaal met de kruidenolie. Giet de rest van de olie in een ovenschaal. Leg de pompoen met het snijvlak naar beneden in de schaal. Bak de pompoenen in 40 – 50 minuten gaar.

In de tussentijd ga je de bolognesesaus maken. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in iets olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak mee. Snijd de wortel in blokjes en de bleekselderij in ringen. Bak dit kort mee.

Voeg de oregano, de tijm en de rozemarijn toe en verhit kort. Voeg de tomatensaus toe en laat het geheel op een zacht vuur stoven. Net zolang totdat de spaghetti pompoen gaar is. Breng de saus op smaak met peper en zout.

Haal de pompoen uit de oven en scheur de mozarella er overheen. Nu nog even in de oven zodat de mozarella iets is gesmolten.


« Terug naar: Recepten