Witte kool salade met kaas en citroen
Informatie
Hoofdingrediënt:
Witte kool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Witte kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter
Ingredienten:
- 175 g witte kool
- 100 g kaas
- 50 g appel
- 50 g zonnebloempitten - 5 khd
- 1 el citroensap
- 4 el olijfolie
- 1 el azijn
- peper en zout - naar smaak
- Rasp de kool tot kleine, dunne sliertjes. Proef even wat voor jou de juiste dikte is. Doe de geraspte kool in een saladeschaal.
- Maak een dressing van olie, azijn, peper en zout. Meng met de kool.
- Rasp de kaas en voeg beetje bij beetje door de kool, zodat het goed gemengd wordt.
- Snijd een halve appel in dunne reepjes. Besprenkel met citroensap en meng samen met de zonnebloempitten door de kool.
- Proef en breng zo nodig op smaak met peper en zout.
« Terug naar: Recepten