Aardappelsalade met gebakken (krul)andijvie
Informatie
Hoofdingrediënt:
Andijvie-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Salades
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Andijvie
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer
Bereidingswijze:
Borstel de aardappels af. Snijd ze in plakken en kook ze met wat zout in weinig water gaar. Kook de eieren hard en laat ze afkoelen. Schep de warme aardappels om met een sjalotje, 3 el olijfolie, 1,5 el witte wijnazijn, zout en peper.
Meng de andijvie in een kom met 1,5 el wijnazijn, balsamicoazijn, knoflook en zout. Verhit 4 el olijfolie in een koekenpan en meng hier de andijvie door. Roerbak de andijvie op hoog vuur enkele seconden totdat de andijvie iets slinkt. Breng het op smaak met peper.
Verdeel de andijvie over 4 borden en schep de aardappelsalade erop. Pel de eieren. Hak het eiwit fijn en strooi het over de salade. Wrijf het eigeel boven de salade door een zeef.Ingrediënten voor 4 pers:
600 g aardappels2 eieren
1 sjalotje in plakjes
7 el olijfolie
3 el witte wijnazijn
500 g krulandijvie, grof gescheurd
0,5 el balsamicoazijn
1 tn knoflook, geperst
zout/peper
« Terug naar: Recepten