Aardappelsoep
Informatie
Hoofdingrediënt:
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de groente in reepjes. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui, de knoflook en de groente in ca. 3 minuten glazig. Voeg de aardappels, bouillon, melk, laurier en kruiden toe en breng het aan de kook. Laat de soep ca. 5 minuten zachtjes koken. Haal het laurierblad uit de soep. Pureer de soep met de staafmixer of in de blender en breng het op smaak met een beetje zout of versgemalen peper.Ingrediënten voor 4 pers:
1 grote ui
3 teentjes knoflook
1/2 prei, groene kool of spitskool
olie
3 takjes tijm of rozemarijn
250 g gekookte kruimige aardappels
500 ml groentebouillon
250 ml volle melk
1 blaadje laurier
Tip: zeef de soep wanneer er teveel klontjes inzitten. Voeg extra bouillon toe wanneer de soep te dik is.
« Terug naar: Recepten