Aardbeiensoep
Aardbeiensoep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Aardbeien - BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer

Hoewel het misschien gek klinkt, is deze soep bijzonder lekker. Dit gerecht is een viering van de lente en is ontworpen door onze kok.

Bereidingswijze:

Olijfolie curd:
Scheidt twee eieren tussen wit en de dooiers. Bewaar het eiwit in een kommentje. Doe de citroenrasp, olijfolie en de eigeel in een klein steelpannetje en warm op een zeer laag vuur, al roerende, het mengsel op totdat het een dikke saus is. Zet apart.

Eiwit marshmellow:
Klop het eiwit op tot een schuim. Voeg net voordat het eiwit stevig is, de suiker toe. Klop door totdat het een zeer stijf mengsel is.
Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Zodra het water kookt, kan het vuur uit. Pak twee eetlepels en schep 4 mooie vormpjes schuim in het water. Laat ze 2 minuten drijven en draai ze voorzichtig om. Laat staan tot gebruik.

Soep:
Rooster de zwarte peper korrels in een koekenpan totdat ze beginnen te knappen, maal ze fijn en zet apart. Snijdt de sjalotten fijn en bak deze in een pannetje totdat ze glazig zijn. Zet de sjalotten apart. 
Doe in ieder soepbord, een laagje kippenbouillon en voeg de yacon en komkommerblokjes toe. Leg, per bord, een hoopje sjalotten in het midden en leg hier de ei marshmallows op. doe een lepeltje olijfolie curd over de marshmallows. Leg de aardbeischijfjes sierlijk in het gerecht. Garneer de aardbeien met de geroosterde peper. Garneer verder af met de thijm, viooltjes en de dille.

Ingrediënten:

1 liter kippenbouillon
6 grote aardbeien
2 eieren
1 kleine yacon in kleine blokjes gesneden
1/2 komkommer in kleine blokjes gesneden
1tl. zwarte peper korrels
extra virgin olijfolie
2 sjalotten in dunne ringen gesneden
2 el suiker
4 bloemen van onbespoten viooltjes
rasp van 1 citroen
verse dille
verse thijm

« Terug naar: Recepten