Informatie
bereidingswijze:
Was de aardpeer goed (bijv. met een schoon schuursponsje), maak hele dunne schijfjes van de aardpeer bijvoorbeeld met een kaasmes of mandoline slicer.
Doe ze in een kom en bestrooi ze met olijf olie (bijv. zelfgemaakte knoflookolie) en meng alles goed door elkaar. Je kunt er ook heel fijn gesneden verse of gedroogde kruiden aan toevoegen, al naar gelang je lekker vindt.
Leg de schijfjes op een rooster in de oven. Ongeveer 180 graden. De tijd is afhankelijk van hoe dik je de schijfjes hebt gesneden. Probeer eerst 15 minuten.
Als ze klaar zijn, haal ze uit de oven en bestrooi ze met grof (zee) zout. Het is het allerlekkerste als je dit warm eet.
Je kunt er een dipsaus bijmaken van bijvoorbeeld
van Griekse yoghurt met knoflook en fijngesneden (of gedroogde) kruiden.
Ingredienten:
aardpeer
zoete aardappel
olijfolie , knoflookolie
zeezout
dipsaus:
griekse yoghurt
knoflook
kruiden
« Terug naar: Recepten