Informatie
Ingrediënten
Recept voor 4 personen
o olijfolie
o zout en zwarte peper
o 2 uien fijngesnipperd
o 2 stengels bleekselderij in boogjes
o 3 tenen knoflook geperst
o 1,25 kg aardpeer geschild, in stukken
o 1,5 l groentebouillon
o 125 g mascarpone (of vegan room)
Verhit intussen 1 eetlepel olijfolie op laag vuur in een soeppan. Fruit hierin de ui en bleekselderij 10 minuten. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de aardpeer en groentebouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 15-20 minuten, tot de aardpeer zacht is.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Roer de mascarpone erdoor; deze kun je ook mee pureren voor een extra romig resultaat. Breng op smaak met zout en peper en warm nog even door.
Serveer de soep in kommen
Tip: eventueel boerenkoolchips ( hoe deze te maken staat ook op onze site) erover kruimelen« Terug naar: Recepten