Andijviesoep met appel
Informatie
Hoofdingrediënt:
Andijvie-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Andijvie
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst
- Ingredienten:
- 250 gram gesneden andijvie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 zoet/zure appel, geschild en in stukken gesneden
- 750 ml groentebouillon
- 1 el kerriepoeder
- 4 el geraspte oude kaas
- Peper
- Zout
- Olijfolie
- Verhit een scheut olijfolie in een soeppan
- Voeg knoflook en ui en kerriepoeder en de appel toe en smoor 5 minuten op laag vuur
- Voeg de bouillon toe en breng aan de kook
- Voeg dan de andijvie toe en laat drie minuten meekoken
- Laat de soep iets afkoelen en pureer met een staafmixer glad
- Breng op smaak met zout en peper
- Leg de eetlepel met kaas op de kommen
- Lekker met een geroosterd broodje met boter
« Terug naar: Recepten