Atjar
Informatie
Hoofdingrediënt:
Witte kool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Bijgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Witte kool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente
Bereidingswijze:
Snijd de witte kool in flinter dunne reepjes. Snijd ook de wortel in dunne reepjes of rasp deze. Doe de overige ingrediënten in een pan en breng dit aan de kook. Voeg dan de witte kool en de wortel toe n laat het ongeveer 1 minuut koken, zodat er nog genoeg beet in zit.
Giet de wortel en witte kool af en vang het vocht op. Laat het afkoelen en roer het daarna door elkaar. Vul het af in bijvoorbeeld een glazen jampot. De atjar is lang houdbaar in de koelkast.
Ingrediënten:
450 g witte kool
50 g wortel
300 ml natuur azijn
150 ml water
75 g basterd suiker
2 tl kurkuma
! Super bij oosterse gerechten
ca. 30 minuten
« Terug naar: Recepten