Bietencarpaccio
Informatie
Hoofdingrediënt:
Rode biet-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Kook de bietjes in ca. 30 minuten (afhankelijk van de grootte) beetgaar. Schil ze onder koud stromend water. Snijd er dunne plakjes van en verdeel deze over het bord. Maak een dressing door het citroensap, balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper met elkaar te mengen. Sprenkel wat dressing over de bietjes en haal de veldsla door de dressing. Leg de veldsla midden op de bietjes en verkruimel de feta over de borden.Ingrediënten voor 4 pers:
4 rode bietjes
100 g feta (of geitenkaas)
1 el citroensap
1 el balsamicoazijn
veldsla (voor de garnering)|
zout/peper
Tip: serveren met warm ciabatta brood
Bereidingstijd: ca. 45 minuten
« Terug naar: Recepten