bietensoep met kokosmelk en gember
Informatie
Hoofdingrediënt:
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Ingrediënten
800gr.rode bieten
200 gram zoete aardappel
1 ui
2 teentjes knoflook
Verse gember 1×1 cm
800 ml water
2 blokjes groentebouillon (Zonnatura)
150 ml kokosmelk
Handje verse bieslook
bereidingswijze:
1. Schil de rode bieten en de zoete aardappel. Snijd ze daarna in blokjes.
2. Snijd de ui, knoflook en gember fijn.
3. Doe een scheutje olijfolie in een grote soeppan en bak de ui en knoflook goudbruin.
4. Voeg het water, bouillonblokjes, gember, bieten en zoete aardappel toe. Breng aan de kook en kook 30 minuten.
5. Pureer alles met een staafmixer tot een egale soep. Voeg daarna de kokosmelk toe en roer erdoorheen.
6. Serveer de soep met fijngesneden bieslook en een vleugje kokosmelk.
« Terug naar: Recepten