Bietenstamppot met spek en appel
Bietenstamppot met spek en appel

Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Herfst, Winter

bereidingswijze:

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken . Kook in water met zout in 20 min gaar . Verhit ondertussen 25 g boter in een koekenpan en bak de spekblokjes in 6 min. knapperig . Snijd de ui in halve ringen . Voeg de ui toe aan het spek en bak 1 min mee . Schil de chioggia bietjes en snijd ze in blokjes . Voeg de bietjes toe en bak 4 min. mee. Snijd de appel in kwarten , verwijder het klokhuis en snijd de kwarten in stukjes . Voeg ze toe aan het bietenmengsel . Giet de aardappelen af en vang wat kookvocht op . Stamp de aardappelen met de rest van de boter en het kookvocht met de pureestamper tot een smeuige puree . Schep het bietenmengsel erdoor en breng op smaak met peper en zout.

ingrediënten :

500 g chioggia bieten

1,5 kg kruimige aardappel

50 g boter

300 g gerookte spekblokjes

1 ui

1 appel    


« Terug naar: Recepten