Informatie
Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer, Herfst, Winter
Bloemkool is een fantastisch veelzijdige groente. Je kunt het rauw eten, koken, bakken, grillen en ga zo maar door. Hiernaast gebruik ik bloemkool vaker als een vervanger voor rijst of als vervanger voor gehakt.
In dit recept maken wij gebruik van bloemkool in de plaats van gehakt om een super lekkere vegetarische lasagne te maken.
Ingredienten:
1 bloemkool
500 gr pastasaus
250 gr. geraspte kaas
lasagne bladen
250 gr. champignons in plakjes gesneden
2 wortelen fijn gesneden
1 ui fijn gesneden
olie
Bereiding:
Verwarm de oven alvast tot220 graden.
Doe de bloemkool in een blender en maal deze tot een fijne korrel. Doe een scheut olie in een wok en fruit de uien aan. Voeg de bloemkool en de rest van de groente hieraan toe en meng goed door. Laat het geheel 10 minuten bakken en roer geregeld door. Meng de pastasaus erdoorheen.
Maak met je mengsel en de lasagne bladen, om en om laagjes in een ovenschaal. Zorg dat het bovenste laagje bloemkool mengsel is. Bedek dit met zoveel mogelijk kaas als dat er op past (de korst van een lasagne moet goed zijn). Doe de lasagne in de oven en bak 30 minuten af.
Tip: je kunt ook nog bechamelsaus maken en eroverheen gieten net voordat je de kaas eroverheen strooit.
« Terug naar: Recepten