Bloemkool op Surinaamse wijze
Bloemkool op Surinaamse wijze

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bloemkool
Vegetarisch:
Ja
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Bereidingswijze:

Snijd de bloemkool in roosjes. Fruit de gehakte sjalotjes en de gehakte knoflook aan in de olie en voeg de kerriepoeder, tomatenpuree, zout en de rode peper naar smaak toe. Roer het goed door. Voeg vervolgens de bloemkool toe en roer deze goed onder het mengsel. Schenk hierop het gekookte water en laat het geheel met de deksel op de pan gaar koken.

Ingrediënten voor 4 pers:
1 bloemkool
1 sjalotje
1 el kerrie
2 tl tomatenpuree
1 tn knoflook
3 el olijfolie
400 ml heet water
rode peper
zout

Tip: Lekker met witte rijst en kip


« Terug naar: Recepten