Bloemkool op verrassende wijze
Bloemkool op verrassende wijze

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bloemkool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Fruit de uienblokjes in de olie, voeg de bloem toe en laat deze circa 3 minuten garen op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en bouillon toe, zodat er een mooie gladde saus ontstaat. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Roer de bloemkoolroosjes samen met de peterselie en basilicum door de saus.

Tip: Lekker met varkenslapjes en pasta.


Ingrediënten voor 4 pers:

1 bloemkool

2 el olijfolie

2 kleine uien

20 gr bloem

300 ml bouillon

2 el tomatenpuree

1 el gehakte peterselie

1 el gehakte basilicum

zout/peper





« Terug naar: Recepten