Bloemkool op verrassende wijze
Informatie
Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bloemkool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Zomer, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar. Fruit de
uienblokjes in de olie, voeg de bloem toe en laat deze circa 3 minuten
garen op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en bouillon toe, zodat er een
mooie gladde saus ontstaat. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
Roer de bloemkoolroosjes samen met de peterselie en basilicum door de
saus.
Tip: Lekker met varkenslapjes en pasta.
Ingrediënten voor 4 pers:
1 bloemkool
2 el olijfolie
2 kleine uien
20 gr bloem
300 ml bouillon
2 el tomatenpuree
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte basilicum
zout/peper
« Terug naar: Recepten