Bloemkoolsoep
Bloemkoolsoep

Informatie

Hoofdingrediënt:
Bloemkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Bloemkool
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Bereidingswijze:

Smelt de boter en voeg hier de bloem aan toe. Laat het ca. 3 minuten op laag vuur garen en voeg dan ca. 1 liter bouillon toe, totdat er een ligt gebonden soep ontstaat. Maak de bloemkool schoon, snijd deze in kleine stukjes en kook deze gaar in ½ liter bouillon. Pureer de bloemkool met de staafmixer en meng deze door de gebonden soep. Kook alles even door voeg vervolgens de crème fraîche toe. Breng de soep op smaak met peper, zout en nootmuskaat.  

Ingrediënten voor 4 pers:
50 g boter
2 el bloem
1 ½ l bouillon
1 bloemkooltje
2 dl crème fraîche
zout / peper / nootmuskaat


« Terug naar: Recepten