Boerenkool eens anders dan stamppot
Boerenkool eens anders dan stamppot

Informatie

Hoofdingrediënt:
Boerenkool-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Boerenkool
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Winter

Bereidingswijze:

Was de boerenkool en verwijder de (taaie) stengels. Snijd het blad vervolgens fijn. Bak de spekblokjes krokant aan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Bak vervolgens de fijn gehakte knoflook in het spekvet. Voeg de boerenkool toe met het aanhangend vocht en bak totdat het vocht verdampt is. Strooi voor het serveren de spekblokjes erover. 

Ingrediënten voor 4 personen:
600 g boerenkool
150 g spekblokjes
2 tn knoflook
zout / peper

Tip: serveren met gekookte aardappelen en een ouderwets lekkere gehaktbal. 



« Terug naar: Recepten