Informatie
Hoofdingrediënt:
Boerenkool-BIO
Paarse boerenkool-BIO
paarse zoete aardappel-BIO
witte zoete aardappel-BIO
witte zoete aardappel-BIO
Personen:
2
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Boerenkool
Ingrediënten
· Ui
· Boerenkool
· Zoete aardappel
· Knoflook
Recept voor: 2 personen
- 400 gr zoete aardappels
- 1 paprika
- 75 gr chorizo
- 1 kleine ui
- 200 gr boerenkool gesneden
- 0.5 tl witte wijnazijn
- 1 el olijfolie
- 100 gr geitenkaas
- 1 el mosterd
BEREIDINGSWIJZE
- Schil de aardappels, snijd in gelijke stukken en doe in een pan met water. Kook de zoete aardappels ongeveer 15 tot 20 minuten totdat ze zacht en gaar zijn.
- Snijd de paprika en chorizo in kleine stukjes en snipper de ui.
- Bak de chorizo, paprika en ui glazig in een pan (zonder olie).
- Voeg vervolgens de boerenkool en de azijn toe en bak tot de boerenkool totdat deze geslonken is.
- Giet de aardappels af en stamp tot een puree (met eventueel een scheutje melk of een beetje boter).
- Meng de olijfolie en het boerenkoolmengsel door de puree.
- Brokkel de geitenkaas over de stamppot en serveer de stamppot met de mosterd.
« Terug naar: Recepten