Informatie

Hoofdingrediënt:
Boerenkool-BIO
Personen:
4-6
Categorie:
Hapjes
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Boerenkool
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gemakkelijk
Seizoen:
Winter

Ingrediënten

· Boerenkool
· walnoten
· citroen
· olijfolie zout en peper
· Parmezaanse kaas
· Cashewnoten knoflook

– 100gr boerenkool
– 60gr Parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– 30gr cashewnoten, ongezouten
– 30gr walnoten, ongezouten
– sap van 1/2 citroen
– 200ml olijfolie
– zeezout
– witte peper


Bereidingstijd: 15 minuten

Zorg dat de boerenkool goed gewassen is en blancheer daarna 3 minuten in ruim kokend water. Giet af en spoel na met koud water. Laat uitlekken en knijp daarna het resterende water met je handen eruit.

Hak de Parmezaanse kaas en knoflook grof en meng met de boerenkool, cashewnoten, walnoten, citroensap en 150ml olijfolie in de keukenmachine. Maal fijn tot een pesto. Voeg extra olijfolie toe totdat de pesto de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met zeezout en witte peper.


« Terug naar: Recepten