Bonen met ham
Informatie
Hoofdingrediënt:
Prinsessenbonen
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Princessebonen
Vegetarisch:
Nee
Seizoen:
Zomer, Herfst
Bereidingswijze:
Maak de bonen schoon en kook deze in ca. 10 minuten beetgaar. Giet de bonen af, bewaar ca. 250 ml kookbocht en spoel de bonen koud af. Fruit de uienblokjes en voeg hier de gehakte knoflook en de in reepjes gesneden rauwe ham aan toe. Draai het vuur laag en roer de bloem er door heen. Laat het geheel zo’n 3 minuutjes garen en voeg dan het kookvocht toe, zodat er een licht gebonden saus ontstaat. Verwarm hierin de bonen en breng het op smaak met de kruiden en gehakte peterselie.Ingrediënten voor 4 personen:\
800 g bonen
200 g rauwe ham
40 g bloem
1 ui
1 tn knoflook
1 el gehakte peterselie
zout / peper / nootmuskaat
- Lekker met gekookte aardappelen en een cordon bleu
« Terug naar: Recepten