Informatie
Schil de aardappelen en snij ze in gelijkmatige blokjes van 1cm. Snij het groene loof van de prei en snij het witte deel in de lengte doormidden. Was de prei goed zodat er geen zand meer in zit. Snij dan de prei in halve ringen van ongeveer 1 cm breed en hou de preiringen apart. Schil vervolgens de uien, snij ze doormidden en maak er blokjes van 1x1 cm van en hou deze ook apart.
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng de aardappelblokjes met de olijfolie, kerriepoeder en peper en zout. (Gebruik bij voorkeur Surinaamse kerrie, ook wel bekend als Hindoestaanse kerrie, omdat deze zachter en subtieler van smaak is.) Doe de aardappeltjes in een grote ovenschaal of bakplaat met bakpapier in de oven. Belangrijk is dat de aardappeltjes niet te dik op elkaar liggen. Zet de aardappeltjes 30 minuten in de oven en vermeng deze daarna met de uien en de prei. Breng de massa op smaak met peper en zout en plaats het daarna weer voor 30 minuten in de oven. De aardappeltjes dienen licht gebruind uit de oven te komen met een heerlijke geur van kerrie, prei en uien.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
- 750 gr aardappelen
- 2 grote uien
- ½ kg prei
- 1 dl olijfolie
- Mespunt kerriepoeder
- Peper en zout
« Terug naar: Recepten