Britse gehaktpasteitjes met pastinaak
Britse gehaktpasteitjes met pastinaak

Informatie

Hoofdingrediënt:
Pastinaak-Bio
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk
Seizoen:
Lente

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en rasp deze grof. Snipper de ui en snijd de selderij fijn.

Meng het gehakt in een kom met de pastinaak, ui, selderij, worchestershiresauce en paprikapoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Snijd de hoekjes van de plakjes bladerdeeg rond af. Verdeel het gehakt-pastinaakmengsel over het midden van de plakjes.

Vouw dicht en druk met duim en wijsvinger een schuldpatroon in de rand. Leg de pasteitjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei los. Bestrijk de pasteitjes met het losgeklopte ei. Bak ze in de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Ingrediënten:

300gr pastinaak
1 ui
10 g selderij
400 g rundergehakt
2 el worchestershiresauce
2 tl paprikapoeder
6 plakjes bladerdeeg
1 ei  

Tip: lekker met stamppot of bij aardappelpuree en een groene salade


« Terug naar: Recepten