Informatie
Ingrediënten
Er zijn veel discussies over wat de originele caesar salade is. De een vindt dat er spek in zit, of ansjovis en misschien wel kipfilet of feta. Dit is een variant op de caesar salade, de caesar pasta. Het is een vrij simpel gerecht, maar de smaken ondersteunen elkaar erg goed. Het is zoet, zuur, zout, een beetje bitter en vrij vol van smaak. In deze salade is het wel belangrijk dat je échte Parmezaanse kaas gebruikt en het is al helemaal goed zijn als je extra vierge olijfolie gebruikt. Natuurlijk kun je het nog op smaak brengen met zout en peper.
Bewaar de Romeinse sla in een open verpakking in de koelkast. Je kunt het dan zo'n twee tot drie dagen bewaren. Deze sla kun je beter scheuren dan snijden, omdat het dan lekker knapperig blijft.
Caesar pasta
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Laat de pasta afkoelen.
2. Was en droog de sla en scheur het vervolgens in stukken.
3. Maak een dressing van de olijfolie, worcestersauce, citroensap en knoflook. Doe dit op gevoel, hier zijn geen regeltjes aan verbonden! Breng het op smaak met zout en peper
4. Snijd de eieren in stukjes en rasp de Parmezaanse Kaas. Doe nu alle droge ingrediënten in een kom en mix de dressing erdoor. Wanneer je de salade niet meteen gaat opsmikkelen, voeg dan de croutons pas toe wanneer je het gaat eten.
Tip: het is altijd lekkerder om de croutons zelf te maken en het is ook nog eens heel eenvoudig! Dat gaat als volgt: verwarm de oven voor op 160 graden, snijd het brood (volkorenbrood is het lekkerst) in stukken van ongeveer 1 centimeter en schud er wat olijfolie door. Voeg vervolgens wat zout en peper toe. Leg de broodstukjes op een bakplaat en zet het 25 minuten in de oven. Schep de croutons halverwege nog een keer om.
« Terug naar: Recepten