Informatie
Bereidingswijze: Was de boerenkool, laat deze uitlekken en snijd
deze in fijne reepjes. Verwarm de olijfolie en voeg de gesnipperde ui en
gehakte knoflook toe. Als deze glazig zijn geworden de geschilde en in dunne
plakjes gesneden aardappelen toevoegen en deze roerend licht bruin laten worden.
Voeg vervolgens water toe, totdat alle ingrediënten onder water staan. Laat het
geheel ca. 25 minuten op laag vuur garen. Neem de pan van het vuur en stamp de
aardappelen fijn. Snijd de chorizo worst in plakken en laat deze ca 10 minuten
bakken. Giet het vet van de worst af. Zet de pan terug op het vuur en voeg de
worst toe. Breng de soep op smaak met zout en peper en voeg de boerenkool toe.
Laat het geheel nog ca. 5 minuten koken. Ingrediënten voor 4 pers: Tip: serveren met brood |
« Terug naar: Recepten