Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode biet-BIO
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Rode biet
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst, Winter

Ingrediënten

· Rode biet
· Mierikswortel
· Roomkaas
· Peper
· Zout
· Sap van 1/2 citroen

4 grote bieten bieten

1 bakje roomkaas

1a2 eetlepels geraspte verse mierikswortel (proef tussendoor voor de scherpte

Peper en Keltisch zeezout naar smaak

Optioneel citroensap van 1/2 citroen

klein handje walnoten/pecanoten in stukjes

Honing

 


Was het zand van de bieten en rooster ze gaar in de oven op 180 graden totdat je ziet dat het velletje "loslaat" (plusm. 40 min. Laat ze afkoelen)

 

Rasp de verse mierikswortel met een fijne rasp en meng met deze met de roomkaas tot een gladde massa en voeg naar smaak peper en zout en eventueel het sap van 1 citroen toe

 

Breek de walnoten/pecanoten en stukjes en glaceer deze in een koekenpan met de honing, dit kan ook op een bakplaat met bakpapier in de oven

 

Pel de afgekoelde bieten en Snij de bieten met een mandoline in dunne schijfjes.

 

Opmaak

Leg de schijfjes biet dakpansgewijs op een bordje

Spuit / leg enkele toefjes mierikswortelcrème op de bietjes

Verdeel de stukjes walnoot over de bietjes

Decoreer op ieder toefje crème een klein takje van de bronze venkel en/of een viooltje en/of een kruid naar keuze ter decoratie


« Terug naar: Recepten