Chinese kool op Oosterse wijze
Informatie
Hoofdingrediënt:
Chinese kool (GB)
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Groenten:
Chinese kool
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter
Bereidingswijze:
Snijd de kip in blokjes en bak deze in de olie met de gesnipperde ui en de gehakte knoflook. Maak de chinese kool schoon . Snijd de witte kern in schijven en wok deze mee met de rest. Breng op smaak met de sesamolie, gember, koriander, soja en het sap van 1 limoen. Voeg nu ook het groene blad van de chinese kool toe. Schenk de kokosmelk erbij en laat deze ca. 3 minuten inkoken.
Ingrediënten:
500 gr kipfilet
1 chinese kool
1 ui
1 tn knoflook
2 tl gemberpoeder
1 tl gemalen
koriander
3 el sojasaus
1 el sesamolie
1 limoen
1 el olie
3 dl kokosmelk
Zout/peper
Tip: lekker met rijst of noedels
« Terug naar: Recepten