Chioggia pizza
Chioggia pizza

Informatie

Hoofdingrediënt:
Rode biet-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht, Bijgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Herfst, Winter

Bereidingswijze:

Leg de plakken bladerdeeg op elkaar en rol deze uit op een bebloemde ondergrond tot een grote plak . Leg de bladerdeeg  vervolgens op bakpapier op een bakplaat en prik er met een vork gaatjes in. Deze ca 10 minuten afbakken in een voorverwarmde oven op 200 graden . Meng de feta, crème fraîche, ei, zout, peper en bieslook tot een gladde massa en wrijf hier de bladerdeeg mee in. Schil de chioggia biet en snij in dunne schijven. Verdeel de bietjes hierover heen en bak deze nog eens ca. 15 minuten. Als de pizza uit de oven komt  de fijn gehakte walnoten er overheen strooien.

Ingrediënten:

500 gr chioggia biet

8 pl       bladerdeeg

100 gr  feta

125 ml crème fraîche

el      gehakte bieslook

1            ei

100 gr   walnoten

              zout/peper

              bloem


« Terug naar: Recepten