Informatie
Bereidingswijze:
Snijd de courgette in lange plakken (evt. met kaasschaaf) en smeer deze in met olijfolie en zout/peper. Gril de courgette plakken. Snijd de ui in blokjes en fruit deze aan in olie met knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de gepelde tomaten toe en breng het op smaak met de kruiden. Smeer een ovenvaste schaal in met olijfolie en bouw vervolgens laagjes met de courgette en het gehakt mengsel. Gebruik courgette plakken als bovenste laag en strooi hier de geraspte kaas over. Zet de schotel ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Ingrediënten:
2 courgette
1 dikke ui
2 tn knoflook
500 gr gehakt
500 gr gepelde tomaten
100 gr geraspte kaas
2 tl oregano
2 tl tijm
3 el olijfolie
zout/peper
Tip: serveren met ciabatta en kruidenboter
« Terug naar: Recepten