Courgette lasagne
Courgette lasagne

Informatie

Hoofdingrediënt:
courgette-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Hoofdgerecht
Bereidingstijd:
40-60 minuten
Groenten:
Courgette
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

Bereidingswijze:

Snijd de courgette in lange plakken (evt. met kaasschaaf) en smeer deze in met olijfolie en zout/peper. Gril de courgette plakken. Snijd de ui in blokjes en fruit deze aan in olie met knoflook. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de gepelde tomaten toe en breng het op smaak met de kruiden. Smeer een ovenvaste schaal in met olijfolie en bouw vervolgens laagjes met de courgette en het gehakt mengsel. Gebruik courgette plakken als bovenste laag en strooi hier de geraspte kaas over. Zet de schotel ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Ingrediënten:

2           courgette
1           dikke ui
2 tn       knoflook
500 gr   gehakt
500 gr   gepelde tomaten
100 gr   geraspte kaas
2 tl         oregano
2 tl         tijm
3 el        olijfolie
zout/peper

Tip: serveren met ciabatta en kruidenboter 

 


« Terug naar: Recepten