Informatie
Blaadjes van de eikenbladsla loshalen , stugge binnenste bladeren verwijderen . De sla in ruim water wassen en droogdeppen . Sla in reepjes snijden . Kleine blaadjes in stukken scheuren . Sjalotten pellen en in kwarten snijden . in een hapjespan boter smelten en sjalot 5 min. zachtjes bakken . doperwten en sla toevoegen en 1 min. meebakken. Suiker , zout en peper , laurierblad , tijm , en citroensap toevoegen en groenten met deksel op pan in 10 min. gaarsmoren . Tussentijds zo nodig een scheutje water toevoegen . Pan van vuur nemen , laurierblad en tijm verwijderen en peterselie erboven knippen . Groentemengsel omscheppen .
Ingrediënten :
1 rode eikenbladsla
4 sjalotten
25g boter
300 gr. doperwten
1 theelepel suiker
1 laurierblad
2 takjes tijm
2 el.citroensap
4 takjes peterselie
« Terug naar: Recepten