Doperwten met eikenbladsla en sjalotten
Doperwten met eikenbladsla en sjalotten

Informatie

Hoofdingrediënt:
Doperwten
Personen:
4
Categorie:
Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond
Seizoen:
Lente, Zomer

Blaadjes van de eikenbladsla loshalen , stugge binnenste bladeren verwijderen . De sla in ruim water wassen en droogdeppen . Sla in reepjes snijden . Kleine blaadjes in stukken scheuren . Sjalotten pellen en in kwarten snijden . in een hapjespan boter smelten en sjalot 5 min. zachtjes bakken . doperwten en sla toevoegen en 1 min. meebakken. Suiker , zout  en peper , laurierblad , tijm , en citroensap toevoegen en groenten met deksel op pan in 10 min. gaarsmoren . Tussentijds zo nodig een scheutje water toevoegen . Pan van vuur nemen , laurierblad en tijm verwijderen en peterselie erboven knippen . Groentemengsel omscheppen .  

Ingrediënten :

1 rode eikenbladsla

4 sjalotten

25g boter

300 gr. doperwten

1 theelepel suiker

1 laurierblad

2 takjes tijm

2 el.citroensap

4 takjes peterselie



 


« Terug naar: Recepten