eikenbladsalade met champignons
eikenbladsalade met champignons

Informatie

Hoofdingrediënt:
Eikenbladsla-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst

bereidingswijze:

Champignons in vieren delen en bakken in de boter. De honing erbij schenken zodat deze kan carameliseren. Het sinaasappel sap voor 1/3 laten inkoken. Van de olijfolie, fijn gehakte ui, geperste knoflook, balsamico azijn, zout en peper een dressing maken en deze mengen met de gewassen eikenbladsla. Meng hier de champignons en het sinaasappelsap doorheen  . Eventueel afgarneren met partjes sinaasappel.

Ingrediënten:

500 gr eikenblad sla

500 gr champignons

200 ml sinaasappelsap

1            ui

2 tn       knoflook

200 gr   parmezaanse kaas

30 gr     boter

2 el        honing

3 el        olijfolie

1 el        balsamico azijn

              zout/peper


« Terug naar: Recepten