
eikenbladsalade met champignons
Informatie
Hoofdingrediënt:
Eikenbladsla-BIO
Personen:
4 personen
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Lunch, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Kindvriendelijk, Gemakkelijk, Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer, Herfst
bereidingswijze:
Champignons in vieren delen en bakken in de boter. De honing erbij schenken zodat deze kan carameliseren. Het sinaasappel sap voor 1/3 laten inkoken. Van de olijfolie, fijn gehakte ui, geperste knoflook, balsamico azijn, zout en peper een dressing maken en deze mengen met de gewassen eikenbladsla. Meng hier de champignons en het sinaasappelsap doorheen . Eventueel afgarneren met partjes sinaasappel.
Ingrediënten:
500 gr eikenblad sla
500 gr champignons
200 ml sinaasappelsap
1 ui
2 tn knoflook
200 gr parmezaanse kaas
30 gr boter
2 el honing
3 el olijfolie
1 el balsamico azijn
zout/peper
« Terug naar: Recepten