Feest slaai
Informatie
Hoofdingrediënt:
Kropsla-GB
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Bijgerecht, Salades
Bereidingstijd:
0-20 minuten
Groenten:
Kropsla
Vegetarisch:
Nee
Gelegenheid:
Gemakkelijk, Feestelijk
Seizoen:
Lente, Zomer
Dit is precies de reden dat we zo uitkijken naar het voorjaar. Wat een feest!
Heerlijk fris, licht verteerbaar, veel smaakjes en textuurtjes en uitermate geschikt om op tafel te zetten als onderdeel van het paasontbijt.
Slaai je slag met deze eenvoudige maar super lekkere salade.
Bereidingswijze:
Kook de eitjes zacht. Laat ze snel afkoelen onder koud water en pel ze. Snij ze doormidden door de lengte.
Meng de dressing tot een gladde massa.
Tip: om de dressing iets zachter te maken, kan je er een theelepel honing doorheen mengen.
Was de sla en haal de bladeren los van de krop. Verdeel de sla over de 4 borden. Giet (hoeveelheid naar wens), een aantal eetlepels dressing over de sla.
Verdeel een halve eetlepel kappertjes en een beetje bosui over de sla van elk bord.
Garneer met de overige ingrediënten.
Ingrediënten:
Dressing:
2 tl mosterd
sap 1/2 citroen
2 el extra virgin olijfolie
peper en zout naar smaak
Optioneel: 1 tl. honing. (het liefst voorjaars of acacia honing, maar deze zullen de imkers met Pasen nog niet hebben, onthoud voor later in het voorjaar).
Salade:
100 gr. katenspek
4 eitjes
2 el kappertjes
50 gr. zo oud mogelijke kaas schaafsels
1 krop sla
1 bosui in dunne ringen gesneden
Wijntip:
Serveer je deze salade met de standaard ingrediënten, pak dan een lekkere sauvignon blanc. Sauvignon blanc wijnen uit Nieuw Zeeland kenmerken zich over het algemeen met een goede prijs-kwaliteit verhouding en hebben vaak een heerlijke neus van passievrucht.
Indien je honing in de dressing hebt gedaan, pak dan een Chardonnay, het liefst eentje uit een koel tot mild wijn climaat, Bourgogne is hierin wel bekend, maar probeer ook zeker de Chardonnay's uit Argentinië. Ik zou bij deze salade een chardonnay kiezen die geen tot weinig houtrijping heeft gehad.
« Terug naar: Recepten