Informatie
Bereidingswijze:
Laat de flower sprouts in een pan kokend water beetgaar worden. Laat goed uitlekken. Voor de tomatensaus laten we in een koekenpan de olijfolie opwarmen en stoven hierin de sjalot en het knoflookteentje. Was de tomaten en snij ze in grove stukken en voeg ze erbij. Kruid af met peper, zout, tijm en oregano. Laat goed uitkoken zodat je een vrij dikke tomatensaus krijgt. Als de saus op het vuur staat te pruttelen kunnen we starten met het maken van de gehaktballen. Doe het gehakt in een grote kom en doe er de peterselie, het knoflookteentje en het gesnipperde sjalotje door. Kruid af met peper, zout, komijn, paprikapoeder en kurkuma. Meng alles goed door elkaar. Rol met nat gemaakte handen balletjes van dezelfde grootte. Doe wat boter in de pan en bak de gehaktballetjes goudbruin langs alle kanten. Laat ze verder garen in een voorverwarmde oven van 180 graden tot ze volledig gaar zijn. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Beboter een ovenschaal en leg de flower sprouts hier in. Leg tussenin de gehaktballen en doe er de tomatensaus over. Maal in een blender de cashewnoten fijn en doe deze over de tomatensaus. Zet de ovenschaal nog even in de oven en laat het een bruin korstje krijgen.
Ingrediënten:
500 g kippengehakt
600 g flower sprouts
3 el peterselie
peper en zout
1 tl komijn
1 tl kurkuma
1 tl paprikapoeder
1 sjalot
1 knoflookteentje
100 g cashewnoten
Tomatensaus:
3 rijpe tomaten
1 sjalot
1 knoflookteentje
peper en zout
snufje oregano
snufje tijm
1 knoflookteentje
peper en zout
« Terug naar: Recepten