Informatie

Hoofdingrediënt:
Personen:
4
Categorie:
Voorgerecht, Lunch
Bereidingstijd:
20-40 minuten
Vegetarisch:
Ja
Gelegenheid:
Gezond, Feestelijk
Seizoen:
Zomer

Dit recept is ingezonden door Marco Smolders, een van de twee winnaars van onze patisson wedstrijd.
Zijn fris en smakelijk recept is zeker de moeite waard.

Ingredienten:

2 a 3 middelgrote patissons
1/2 komkommer
1 gele ui
1 rode ui
bosje (morocco) pepermunt
1/2 liter bouillon
(basilicum) olijfolie
stronk peterselie
koriander
zout en peper

Bereidingswijze:

Snipper de uien. Snij de geschilde patisson in stukjes. Schil de komkommer en haal de zaadlijsten eruit. Hak de munt fijn.

Fruit in een soeppan de gesnipperde uien aan in (basilicum) olijfolie. Voeg na enkele minuten de patisson toe en bak deze even mee. Voeg vervolgens de kokende bouillon, de komkommer en munt toe. Laat 20 minuten koken. Controleer eventueel tussendoor de smaak en pas deze desgewenst aan met zout, peper en koriander.

Pureer de soep in de pan met een staafmixer tot deze heel fijn is.

Garneer de soep met munt en peterselie.

Tip: Voor een wintervariant kan men een lepel sate of pindakaas, wat ketjap, een beetje sambal en stukjes aardappel mee laten koken.

 

« Terug naar: Recepten